За реконструкцију вртића „Бамби“ у Гучи издвојено 26 милиона динара

Нема коментара Дели:

Гуча, 19. јул 2023.

Министар државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Александар Мартиновић отворио је данас у Гучи, заједно са председником Општине Лучани Миливојем Доловићем, вртић „Бамби“, поручивши да министарство на чијем је челу препознаје важност омогућавања нормалних и здравијих услова за образовање и одрастање најмлађих.

Мартиновић је рекао да је за реконструкцију и доградњу вртића „Бамби“ издвојено 26 милиона динара, нагласивши да ће државни врх увек подржавати пројекте који се односе на обнову установа које користе наши најмлађи, а нарочито на реконструкције школа и вртића у селима, како би се грађанима омогућило да остану у родном крају.

Овај вртић, који је део Предшколске установе „Наша радост“ из Лучана, тренутно похађа 250 малишана, а до краја године места ће бити за још педесеторо.

Министарство је помогло реконструкцију свих просторија вртића „Бамби“, изграђеног 1972. године, а у оквиру пројекта замењене су инсталације, столарија, зидне и подне облоге, а изграђена је и котларница на гас.                                                                                         

Мартиновић је приликом посете Општини Лучани обишао и спортске терене на обали реке Бјелице на којима је планирана изградња дечијих игралишта, а за које је Министарство определило средства из овогодишњег Буџетског фонда.

Такође, као вид подршке развоју и функционисању електронске управе у Лучанима, Мартиновић је донирао лаптоп рачунаре општинској управи.

Он је подсетио на то да је Министарство помогло адаптацију зграде општинске управе, као и радове на изградњи спортске хале и дечијег игралишта код средње школе у Лучанима и многе друге значајне пројекте, те изразио уверење у наставак добре сарадње општине Лучани и министарства на чијем је челу.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Премијерка предложила Славицу Ђукић Дејановић за нову министарку просвете

Следећа вест

Одлична сарадња министарстава правде Србије и Мађарске

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *