За решавање проблема водоснабдевања у насељу Крупаја у Жагубици 5 милиона динара

Нема коментара Дели:

Жагубица, 24. јул 2023.

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за равномерни регионални развој Един Ђерлек и председник Општине Жагубица Сафет Павловић потписали су данас Уговор о суфинансирању пројекта доградње система за водоснабдевање насеља Крупаја, ради подстицања равномерног локалног и регионалног развоја.

Ђерлек је том приликом оценио да је пројекат, за који је опредељено више од пет милиона динара, важан за насеље које годинама уназад има проблем са водоснабдевањем и чији се мештани већински баве сточарством, али је истовремено круцијалан за развој туристичких капацитета Жагубице.

С обзиром на изузетне природне потенцијале којим се насеље Крупаја одликује, близину Крупајског врела, као и добру инфраструктурну повезаност, ова општина привлачи велики број туриста, указао је министар и нагласио да је због тога решавање проблема водоснабдевања предуслов за изградњу смештајних капацитета и развој туризма овог дела Србије.

Он је поручио да је важно наставити даље економско оснаживање, како општине Жагубица, тако и региона, како би се постигао равномерни регионални раст и развој наше земље.

Павловић је, говорећи о изузетним предусловима за развој општине Жагубица, подсетио на то да је, захваљујући подршци Владе Србије, завршена саобраћајна инфраструктура, уз очекивање да је ово почетак сарадње која ће резултирати и другим пројектима значајним за грађане Жагубице и источног дела Србије.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Следећа вест

Циљ закона о управљању привредним друштвима да се очувају национални интереси земље

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *