За стамбено збрињавање у Косовској Каменици 23,2 милиона динара

Нема коментара Дели:

Београд, 13. децембар 2021.

Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је данас да ће још четири социјално угрожене породице у општини Косовска Каменица решити своје дугогодишње стамбене проблеме, захваљујући средставима ове канцеларије.

Породица Срђана Дејановића добиће комплетну надоградњу куће, а домаћинства Наташе Ђорђевић, Сретена Дикића и Новице Симића добиће помоћ у виду грађевинског материјала за санацију и адаптацију постојећих кућа, кроз замену прозора и врата, црепа, подних облога, реновирање купатила, фасаде и репарацију осталих оштећења.

Само ове године у стамбено збрињавање у Косовској Каменици, Канцеларија је уложила више од 23,2 милиона динара, чиме су 103 породице из ове општине добиле помоћ у изградњи, реконструкцији и грађевинском материјалу.

Помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију за инфраструктурне пројекте Јелена Стојковић објаснила је да је помоћ у виду грађевинског материјала за адаптацију, санацију и доградњу домаћинства опредељен за породице које живе у руинираним кућама, са врло ограниченим новчаним примањима, а неки од чланова породица су и тешког здравственог стања, што су били и критеријуми које је комисија на терену уважила као приоритетне захтеве.

Стамбено збрињавање један је од приоритета Канцеларије, подвукла је она и напоменула да су на крају године одвојена средства и за још неколико породица којима је потребна нека врста помоћи у стамбеном збрињавању.

Стојковић је посебно истакла да је ове године опредељен рекордан буџет за стамбену помоћ породицама које живе јужно од Ибра и да је само у Косовску Каменицу уложено више од 23,2 милиона динара.

Изузетно тешку ситуацију у Косовској Каменици изазвале су и поплаве почетком године, те је Канцеларија својим средствима помогла и 28 домаћинстава чији су помоћни објекти оштећени у поплавама, а значајна улагања су била и у санацију инфраструктуре, навела је она.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

На Бадњи дан нови притисци на Србе у покрајини

Следећа вест

У Гњилану у овој години стамбено збринуто 85 породица

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *