За унапређење социјалне инфраструктуре у Прокупљу 3,6 милиона динара

Нема коментара Дели:

Прокупље, 25. јул 2023.

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за равномерни регионални развој Един Ђерлек и градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић потписали су данас Уговор о суфинансирању пројекта изградње дечјег игралишта у Малој Плани, за који је опредељено 3,6 милиона динара.

Ђерлек је оценио да социјална инфраструктура, поред саобраћајне и комуналне, представља један од кључних фактора регионалног развоја, и изразио уверење да ће овај јединствен и важан пројекат представљати модел и за остала сеоска подручја у Србији.

Реализацијом пројекта, како је објаснио, село Мала Плана и сеоска школа у непосредној близини, са око 200 ученика, добиће модеран и савремено уређен простор за рекреацију, са уграђеним новим играчкама и мобилијаром, архитектонски приступачно и прилагођено и деци са инвалидитетом.

Он је додао да Влада Србије, поред рекордних улагања у инфраструктуру овог региона и широм Србије, показује изузетан сензибилитет за улагања у унапређење социјалног амбијента за младе људе.

Министар је поручио да су једнака улагања у сеоске средине значајна како би се створио повољан амбијент за младе људе и минимизирао даљи одлив становништва.

Градоначелник Прокупља је подсетио на то да је у овом граду у прошлој години изграђено десет дечјих игралишта, и додао да је план да свака сеоска средина добије овако модерно уређен простор, који ће омогућити разноврсност спортских и друштвених садржаја за децу и свеукупно подизање нивоа социјалног живота.

Ђерлек је са градоначелником Аранђеловићем разговарао и о помоћи Владе Србије овој локалној самоуправи у санирању последица мајских и јунских поплава, током којих је начињена велика материјална штета.

Он је пренео да је тренутно у току прикупљање података и попис имовине грађана оштећене у недавним поплавама, на основу којих ће, у најкраћем року, Влада направити ефикасан план помоћи грађанима.

Аранђеловић је обавестио министра да је у Прокупљу и околним селима, услед изливања реке Топлице, начињена велика материјална штета на путној инфраструктури, стамбеним објектима и објектима јавне намене, а под водом се, делимично или потпуно, нашло приближно 100 домаћинстава.

Поплављено је и градско гробље. Осим градског подручја, дошло је до плављења и у сеоским домаћинствима, како економских и помоћних објеката и пољопривредне механизације, тако и великих површина пољопривредног земљишта, истакао је он.

Ђерлек је данас обишао и вртић „Бисери“ у Прокупљу, који је тешко оштећен у недавним временским непогодама и разговарао са директорком ове установе Весном Јовановић.

За унапређење социјалне инфраструктуре у Прокупљу 3,6 милиона динара

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Позитивни резултати подршке државе породицама са децом

Следећа вест

Отворено ново поглавље за економску сарадњу Србије и Уганде

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *