Забрањен рад Дому за негу и смештај старих лица „Епикур“ на Вождовцу

Нема коментара Дели:

Забрањен рад Дому за негу и смештај старих лица „Епикур“ на Вождовцу
Београд, 10. март 2023.
Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије саопштило је данас да је Инспекција социјалне заштите, након извршеног ванредног инспекцијског надзора, забранила рад нерегистрованом Дому за негу и смештај старих лица „Епикур“ на Вождовцу.

У саопштењу се наводи да је инспекцијски надзор извршен уз асистенцију припадника Полицијске станице Вождовац.

Приликом ванредног надзора утврђено је да наведени субјект, у Улици војводе Влаховића 22, пружа услугу домског смештаја одраслих и старијих као нерегистровани, односно не поседује лиценцу за пружање услуге коју издаје ресорно министарство, а која је услов за обављање делатности домског смештаја.

У објекту нерегистрованог дома затечена су 23 корисника, а утврђено је и да ова установа не поседује довољан број и структуру извршилаца потребних за пружање услуге.

Дому је забрањен рад и наложено да најкасније у року од 20 дана испразни објекат од лица која су корисници услуге социјалне заштите и која се налазе у објекту.

Ова установа је по раније важећим прописима, а под називом „Senior medic club“, пружала услугу домског смештаја почев од 2007. године. Дом „Senior medic club“ поднео је захтев за издавање лиценце за пружање услуге домског смештаја одраслих и старијих, да би у међувремену променио назив у Дом „Принцип“, а 2019. године у Дом за негу и смештај старих лица „Епикур“.

Поднети захтев за издавање лиценце одбачен је због неиспуњавања услова прописаних за издавање лиценце.

Дом „Епикур“ је поново поднео захтев за издавање лиценце који није потпун и који ће такође бити одбачен, с обзиром на то да је инспекција социјалне заштите утврдила да подносилац захтева обављао делатност домског смештаја одраслих и старијих као нерегистровани субјекат.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Сарадња државних органа са Београдском надбискупијом на веома високом нивоу

Следећа вест

Успоставити партнерство између руралног и урбаног дела Србије

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *