Забрањено служење литургије у цркви Христа Спаса у Приштини

Нема коментара Дели:

Београд, 2. јун 2022.
Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је да су припадници Косовске полиције забранили јутрос неколицини верника и свештеницима Српске православне цркве да у цркви Христа Спаса у Приштини присуствују и служе литургију поводом Спасовдана.

Када су се јутрос верници и свештеници окупили испред тог храма, припадници полиције у већем броју нису им дозволили ни да приђу светињи нити да уђу у њу.

Да би избегли било какав инцидент и заштитили вернике, свештеници су позвали окупљене да се упуте ка цркви Светог Николе у Приштини, где је потом служена литургија.

Нема сумње да је овакав нецивилизацијски поступак Косовске полиције директно диригован од стране власти у Приштини и показује њихов однос према верским слободама на Косову и Метохији, СПЦ и верујућем српском народу.

Србима се брани да уђу у храмове и светиње, помоле се Богу и исповедају веру, док се православни храмови свакодневно скрнаве и то је реалност с којом живи наш народ на Косову и Метохији.

Канцеларија за Косово и Метохију подсећа и на то да су прошле године на овом истом храму исписани графити „Исус мрзи Србе“, уз бројне друге погрдне поруке.

Крајње је време да представници међународне заједнице јасно виде с каквим се прогоном суочавају Срби на Космету и да предузму одговарајуће кораке како би заштитили њихова легитимна права и слободе, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Захвалност САД на помоћи у проналажењу решења за проблеме на Космету

Следећа вест

Несугласице на Западном Балкану решавати договором и компромисом

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *