Заједнички рад Србије и Италије на укидању транзитних дозвола

Нема коментара Дели:

Заједнички рад Србије и Италије на укидању транзитних дозвола
Београд/Рим, 14. март 2023.
Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Горан Весић изјавио је данас у Риму, по завршетку састанка са потпредседником Савета министара Италије и министром инфраструктуре и саобраћаја Матеом Салвинијем, да ће две земље у наредном периоду заједнички радити на укидању транзитних дозвола.

Весић је објаснио да ће за почетак бити повећан број издатих дозвола и да ће процедура за издавање бити олакшана, а да ће након тога бити одржан састанак мешовите комисије која ће радити на укидању дозвола.

Он је најавио и да ће у наредним недељама владе Србије и Италије потписати меморандум о сарадњи у области инфраструктуре и да ће у Привредној комори Србије ускоро бити организован састанак на коме ће представници грађевинских компанија из обе земље разговарати о заједничком учешћу на тендерима и проширењу сарадње.

Весић је, у име председника Републике Србије и Владе Србије, пренео захвалност свом саговорнику на подршци коју је пружао Србији.

Салвини је министру Весићу пренео подршку Владе Италије за европски пут Србије и чланство наше земље у Европској унији.

Такође, на састанку је констатовано да је спољнотрговинска размена двеју земаља у порасту и да има простора за сарадњу када су у питању ИТ индустрија, креативна индустрија и зелена енергија.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Београд постао чвориште GEANT-а за Југоисточну Европу

Следећа вест

Србија чврсто опредељена да елиминише корупцију

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *