Заставе Албаније и УЧК постављене у северном делу Косовске Митровице

Нема коментара Дели:

Београд, 7. децембар 2021.

Канцеларија за Kосово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је да су синоћ, у северном делу Kосовске Митровице, у етнички мешовитом насељу Бошњачка махала, постављене заставе Албаније и терористичке организације УЧK.

Реч је о смишљеној, опасној провокацији која има за циљ да изазове неодмерену реакцију српског народа на северу покрајине, који је тешко страдао управо од руку терориста УЧK.

Иако је извршилац сакривен, слављење терористичке УЧK има свој препознатљив потпис и води све до власти у Приштини. Очигледна је намера Аљбина Kуртија да поново подигне тензије на северу Kосова и Метохије, изазове инциденте и тако покуша да скупи неки политички поен.

То што Kурти није добродошао у српске средине на Kосмету, а север покрајине му представља свакодневну опсесију, не може компензовати оваквим акцијама и качењем застава терористичке организације у српским срединама.

Јасно је да Kуртија очигледно не занима дијалог и нормализација односа, али га занима ново распламсавање тензија кроз које показује још једном своје право лице екстремисте, преобученог у одело политичара, додаје се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Нови притисак на Србе повратнике на Космету

Следећа вест

Заставе Албаније и УЧК постављене у северном делу Косовске Митровице

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *