Завршена конститутивна седница Скупштине Србије

Нема коментара Дели:

Београд, 3. август 2022.
Посланици Народне скупштине Републике Србије изабрали су синоћ Владимира Орлића за председника парламента, за којег су гласала 154 од 230 посланика који су приступили гласању, док је против било 76 посланика.

Посланици су изабрали и седам потпредседника и генералног секретара Скупштине Србије.

Изабрани су Сандра Божић из Српске напредне странке, Снежана Пауновић из Социјалистичке партије Србије, Евира Ковач из Савеза Војвођанских Мађара, Усаме Зукорлић из Странке правде и помирења, Божидар Делић из коалиције НАДА, Борко Стефановић из Странке слободе и правде и председник Демократске странке Зоран Лутовац.

За генералног секретара парламента именован је Срђан Смиљанић.

Избором чланова и њихових заменика у скупштинским одборима, чланова сталних парламентарних делегација у међународним институцијама, као и састава Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање, 15 минута после поноћи завршена је конститутивна седница новог сазива Скупштине Србије.

Након седнице, која је јуче трајала више од 15 часова, одржане су и три седнице одбора.

За председника Одбора за административно-буџетска и мандатно- имунитетска питања изабран је Миленко Јованов, а за његовог заменика Живота Старчевић, док је на челу Одбора за уставна питања и законодавство остала Јелена Жарић Ковачевић, а њен заменик биће Павле Грбовић.

Председник Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу остао је Владимир Ђукановић, који је ту функцију обављао и у претходном мандату, а за заменика је изабрана Јелена Јеринић.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Београд остаје привржен миру и нормализацији односа на Космету

Следећа вест

Наставља се серија провокација Срба на Космету

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *