Због последица невремена ванредна ситуација у Сремској Митровици, Шиду и Руми

Нема коментара Дели:

Београд, 20. јул 2023.

Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је да је због последица олујног невремена протекле ноћи, на целој територији града Сремска Митровица, као и у општинама Шид и Рума проглашена ванредна ситуација.

Од поноћи до 12 часова, припадници ватрогасно-спасилачких јединица имали су 33 интервенције, на којима је угашен један пожар изазван ударом грома, извршено 26 интервенција уклањања оборених стабала и шест интервенција уклањања лимених кровова.

У наведеном периоду, на 33 интервенције укупно су била ангажована 53 ватрогасца-спасиоца, са 21 возилом.

Од почетка олујног невремена припадници Сектора за ванредне ситуације МУП-а имали су укупно 234 интервенције, од којих је 21 гашење пожара изазваних ударом грома, 166 интервенција уклањања оборених стабала и 24 интервенције уклањања лимених кровова и друго.

Током свих интервенција спасено је 20 особа, од којих је 12 у Новом Саду, четири у Крагујевцу, двоје у Нишу, једна у Смедереву и једна у Београду.

На 234 интервенције евидентирано је ангажовање укупно 558 ватрогасаца-спасилаца, са 224 возилa.

Припадници Министарства унутрашњих послова и данас су на терену, како би помогли грађанима у отклањању последица невремена, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

За енергетску санацију домаћинстава 1,8 милијарди динара

Следећа вест

Омбудсмани важан субјект у архитектури људских права у Србији

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *