Жеља УН да се више укључе у развојне активности Владе Србије

Нема коментара Дели:

Београд, 31. јул 2023.

Министарка науке, технолошког развоја и иновација у Влади Републике Србије Јелена Беговић разговарала је данас са сталном координаторком Уједињених нација у Србији Франсоа Жакоб, која је том приликом нагласила отвореност УН за све видове сарадње са нашом земљом.

Жакоб је истакла да Уједињене нација верују у процес развоја Србије и желе да помогну у реализацији идеја и пројеката Министарства науке, технолошког развоја и иновација.

Уједињене нације желе да репозиционирају науку на листи својих, али и светских приоритета, јер нам је од посебне важности да се наука промовише међу јавним мњењем више него што је то до сада био случај, рекла је Жакоб.

Она је пренела жељу Уједињених нација да се више укључе у развојне активности Владе Србије јер ће то бити корисно за нашу државу, акцентујући да у ОУН постоји свест о томе да је Србија земља са бројним позитивним аспектима који се са годинама увећавају.

Беговић је истакла да је највећи изазов наше земље образовање деце о науци и иновацијама у право време, како би она била у стању да иду у корак са научним сазнањима, технолошким развојем и иновацијама.

Неопходно је да се деца у Србији благовремено упознају са науком и технологијом које се убрзано развијају, па је важно да већ у основној школи крену да стичу знање које им је од виталног значаја за разумевање света у ком живе, а који је подложан све бржим променама, поручила је Беговић.

Саговорнице су постигле сагласност о томе да ће сарадња ОУН и Републике Србије наставити да се развија у смеру позитивног дијалога и остварења заједничких циљева, наводи се у саопштењу Министарства науке, технолошког развоја и иновација.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Унапредити билатералну сарадњу Србије и БиХ

Следећа вест

Подршка Владе ЕПС-у да буде стабилна, одржива и конкурентна компанија

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *