Значајно ојачано свеобухватно стратешко партнерство Србије и Кине

Нема коментара Дели:

Београд, 1. август 2023.

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас у опроштајну посету амбасадорку Народне Републике Кине у Србији Чен Бо, која ускоро завршава свој мандат.

Дачић је амбасадорки Чен, изврсном познаваоцу прилика у региону, посебно у Србији, чији је велики пријатељ, исказао захвалност на изванредној сарадњи коју је остваривала са Министарством спољних послова и свим другим институцијама Републике Србије у протекле четири и по године.

Амбасадорка је својим изузетним дипломатским вештинама и личном преданошћу значајно допринела подизању свеобухватног стратешког партнерства и челичног пријатељства између наше две земље и народа на још виши ниво, нагласио је први потпредседник Владе.

Он је са задовољством констатовао да је током мандата амбасадорке Чен значајно унапређена сарадња у свим областима, а посебно у области економије, инфраструктуре и инвестиција.

Дачић је поновио захвалност наше стране на континуираној подршци Кине суверенитету и територијалном интегритету Србије и истовремено нагласио нашу доследну подршку политици „једне Кине”.

Чен Бо је истакла да из Србије носи веома лепе успомене, изразивши захвалност на изузетној сарадњи, разумевању и пријатељству, како државном руководству, тако и представницима Министарства спољних послова и других државних институција Републике Србије.

Она је посебно захвалила министру Дачићу и његовом тиму на свесрдној помоћи и подршци током њеног мандата у Београду.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Јавна расправа о Нацрту закона о информационој безбедности до 30. августа

Следећа вест

Почиње изградња савременог парка у Горњем Милановцу

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *