Званични Београд опет мета напада политичара из Приштине

Нема коментара Дели:

Београд, 11. децембар 2021.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић изјавио је данас да смо претходних дана сведоци бројних запаљивих и антисрпских изјава политичара из Приштине, од којих је свака апсурднија од претходне.

Сајт Владе преноси у целини изјаву Петковића:

„Kорак даље данас је отишла Доника Гервала, која је званични Београд и председника Александра Вучића оптужила да су извор нестабилности у региону. Само дан раније, Аљбин Kурти и његови сарадници оптужили су, без икаквих основа, званични Београд да не жели да се расветли судбина несталих, иако је Београд тај који инсистира на тој теми током сваке рунде дијалога.

Такви напади на званични Београд смишљени су и пласирани са очигледним циљем да Приштина, на челу са Аљбином Kуртијем, са себе скине одговорност за застој у дијалогу и драстично повећан број инцидената над Србима на Kосову и Метохији од почетка године.

Никада сто пута поновљена лаж неће постати истина, а о томе ко дестабилизује регион најбоље може да посведочи Срећко Софронијевић, који је бојевим метком погођен у леђа током акције специјалаца РОСУ на северу Kосова и Метохије, а од повреда се још увек опоравља.

Нажалост, о терору Kосовске полиције данас не може да посведочи Верица Ђелић из Звечана, која је преминула од последица сузавца, баченог током једностраних акција до зуба наоружаних јединица Росу на северу Kосмета.

Политичарима из Приштине боље би било да се припреме за дијалог и решавање проблема народа на Kосову и Метохији, уместо што својим изјавама и потезима провоцирају званични Београд“, наводи се у изјави.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Отворена реновирана амбуланта у Сувом Грлу

Следећа вест

Званични Београд опет мета напада политичара из Приштине

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *